Losse steuntjes - hulpjes

De losse steuntjes bestaan in allerlei varianten. Het is maar net voor welk probleem u een oplossing zoekt. Heeft u bijvoorbeeld een pijnlijke hiel dan kan een gel-hakje uitkomst bieden. Hetzelfde geld voor de voorvoet, hier zijn ook diverse varianten voor beschikbaar. Heeft u een been-lengte verschil, dit kan gecompenseerd worden met de hak/hiel verhogingen. We hebben een verdeling gemaakt:

  • Voorvoet steunen
  • Hakverhogingen
  • Geleng steunen
  • Tong pads
  • Hiel anti slip

Voorvoet steun

Bij het dragen van een damesschoen / pump met hak is het soms ontlastend voor de voorvoet om een klein voorvoetsteuntje te gebruiken. Dit kan net wat verlichting geven bij veel of lang staan. We hebben ze gemaakt van gel of gemaakt van leer. Beide moeten in de schoen geplakt worden. Dit is ook gelijk het nadeel van deze "losse"steuntjes, even verwijderen gaat helaas niet.

Hakverhoging

Bij beenlengte verschillen is het soms wenselijk om de hak aan een de linker of rechter kant iets op te hogen. Dit kan door middel van een hakverhoger ook wel hielverhoger genoemd. Deze zijn leverbaar in 5, 7 en 10 mm hoog en zitten per paar (2 stuks) verpakt. En als smalle dames of als iets bredere heren te bestelen. Wij adviseren niet zelf te gaan experimenteren maar een specialist het beenlengte verschil te laten constateren / te meten.

Geleng steun

De gelengsteunen worden gebruikt om het naar binnen kantelen van de voet tegen te gaan. De losse steuntjes kunnen aan de binnenzijde van de schoen worden geplakt en zijn gemaakt van een stevig matteriaal vaak bekleed met leer. Het is wel van belang dat de schoen waarin ze gebruikt gaan worden wel een beetje stevig is. Anders zakken de geleng steunen mee naar binnen. Ook moet de juiste maat worden gekozen en de juiste plaatsing in de schoen is ook belangrijk. Wij adviseren om de gelengsteun eerst los in de schoen te doen om de juiste plaats t ebepalen en deze dan af te tekenen waarna de steun definitief kan worden vast geplakt.

Tong pads

Als men een erg lage wreef heeft dan kan een tong pad soms een betere pasvorm aan een schoen geven. De tong pad wordt onder de tong van de schoen geplakt waardoor de schoen iets meer sluit.

Hiel anti slip

Deze anti slip hiel strips worden gebruikt als (vooral pumps en schoenen zonder sluiting/veters) iets te ruim zijn en slippen bij het lopen in de hiel. Door dan een antislip in de hiel van de schoen te plakken krijgt de hak meer grip. We hebben verschillende varianten en kleuren. De meest gebruikte is de Marla marfix, deze is er in 3 varianten: naturel (ongeverft) zwart en donkerbruin. Een extra grote van Saphir en hele smalle de Pedag sling.

Geleng steun

MARLA Gelengsteun

Hiel verhoger

Hakverhoging Dames 5-7-10 mm

Voorvoet

Marla Voorvoetsteun / Pelotte

Hiel verhoger

Hakverhoging Heren 5-7-10 mm

Hiel verhoger - zacht

Marla Hielkussen Tallanette

Hiel anti slip
Marla marfix antislip

Marla marfix antislip

Hiel anti slip

Famaco anti-slip

Voorvoet

Bama Onzichtbare Antislip Gel-Pads

Gel hiel anti slip

Famaco gel hiel grip

Hiel anti slip

Saphir Antislip Groot / Hoog

Voorvoet

Bama Ondersteunende gel pads.

Hiel verhoger - hard

Marla Hielbed

Gel Hielpad vlak

Tong pad

Tongpads zacht

Tong pad - vilt

Tongpads hard - vilt

Geleng steun

Saphir Geleng Steun

Bama Onzichtbare Gel-Hielkussens

Hiel anti slip

Marla marfix antislip zwart

Hiel anti slip

Marla marfix antislip bruin

Hiel anti slip

Bama Onzichtbare Gel-Hielgrips

Voorvoet

Marla Marlette

Bama Gel Impact

Tong pad

Pedag Tongpads

Hiel anti slip

Pedag sling smalle antislip

Shoeboys GEL Motion Heel

Sofy-Plant 611 Hielkussen

Sofy-Plant 612 Hielkussen

Sofy-Plant 617 Hielkussen

MySole Heelcup

MySole Heelcushion

Hielspoor

Marla Hielspoor