Sneakers onderhouden.

Sneakers worden steeds meer gedragen, het onderhoud is totaal anders dan van de gebruikelijke glad lederen of suède schoenen. Als de sneakers nog (bijna) nieuw zijn kan je ze het beste inspuiten met een beschermende spray. Dit zal er voor zorgen dat vuil minder makkelijk aan se schoen zal hechten. Er zijn zelfs merken (Nanex) die laten het water langdurig van de schoenen af parelen.

Zijn de sneakers goed gebruikt en vuil, reinig ze dan met de SB multi clean en een reinigings borstel. Daar knappen ze enorm van op. Als er gedeeltes van glad leder zijn kan je die weer op kleur poetsen met schoencreme. Als er suède delen op zitten kunnen die met een kleurende suède depper op kleur brengen. Dit kan het mooiste om de flacon te openen en de sneakers met een kwast te "schilderen" Gebruik altijd na een reiniging weer een beschermende spray (buiten!). Neem wel de tijd voor deze klus, even snel doen pakt meestal niet goed uit. 

 
 
Basic set
 
Premium set
 
 
 
 
 
 
 
 
Top product
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SNEAKER CARE
 
SNEAKER CARE
 
4 kleuren - depper
 
12 kleuren - depper
 
18 kleuren - depper
 
 
 
 
 
SNEAKER CARE
 
 

Het reinigen van sneakers

Als de sneakers echt heel vuil zijn maak ze dan eerst droog schoon met de reinigings borstel, zo is het grofste vuil snel weg. Vul de schoenen dan op met schoen spanners of vul ze op met oude kranten in een plastic-zakje. De veters gaan er uit tijdens de reiniging en kunnen ook prima schoon gemaakt worden met de SB multi clean. Als je gaat beginnen met reinigen doe dat dan op een plak waar je een beetje rommel mag maken, er zal gespetterd gaan worden. Laat de kraan lauw warm zachtjes lopen en houd de SB multicleaner borstel er even onder. Begin met reinigen door de depper op de schoen te deppen, hierdoor zal de reinigings-vloeistof er uit komen. Behandel zo de hele schoen, gebruik de reinigings borstel voor een zwaardere behandeling. Spet de schoen af met een natte hand tot er geen schuim meer op zit. Doe hetzelfde met de andere schoen. Behandel altijd de hele schoen, anders krijg je kringen tijdens het opdrogen. Laat de sneakers een dagje drogen. Houd er rekening mee dat na de reiniging de schoenen altijd wat lichter zullen zijn.