Onderhoud schoenen

Onderhouden van schoenen kunt u doen met bovenstaande producten. gewoon doen, ze blijven zo veel mooier!

Onderhoud glad leder

Als u regelmatig uw glad lederen schoenen poets blijven deze veel langer mooi. Door regelmatig onderhoud droogt het leer minder snel uit en is de kans op barstjes of scheurtjes in het leer veel kleiner. Maak de schoenen ook af en toe schoon voordat u ze poetst, zo zorgt u dat er geen dikke laag schoenpoets op de schoenen komt. Kijk hiervoor op de pagina glad leer reinigen. Schoenpoets is er in vele varianten, onze voorkeur gaat uit naar de ouderwetse" schoencrème deze vindt u op de onderhoud creme pagina. Insmeer en uitpoetsen gaat perfect met onze insmeer en uitpoets borstels maar ook een gewone katoenen doek kan volstaan. We hebben ook samengestelde sets onderhoud producten, zo heeft u een goed begin.

Suède en nubuck onderhoud

Het onderhouden van suède is ook erg belangrijk. Als u zorgt dat eventueel vuil wat op de schoenen is gekomen snel verwijderd word zal het suède langer mooi blijven. Mocht het suède toch zijn kleur gaan verliezen is het mogelijk de kleur weer op te halen met een van de kleur herstellende suède renovatie producten. Het gebruik van een suède borstel is sowieso aan te raden, gebruik deze regelmatig om het suède los te houden. Misschien nog wel het belangrijkste bij het mooi houden van suede: beschermen! Doe dit met een beschermende spray, de Nanex is een echte aanrader.

Saphir medaille d'or schoen onderhoud

Zoekt u het beste van het beste voor uw lederen schoenen? Gebruik dan de producten van de Saphir medaille d'or lijn, dit zijn hele mooie producten voor glad leer en suede schoenen. De pommadier creme is een top product in deze lijn evenals de pate de luxe.