Welke lengte veters heb ik nodig? Hoe lang moeten mij veters zijn?

Welke lengte heb ik nodig? De beste en de eenvoudigste manier om dat te bepalen is natuurlijk het nameten van de oude veters. Maar als er geen oude meer zijn wordt dat lastig. Het bepalen van de lengte, zonder veters kan lastig zijn. Mede doordat de afstand tussen de gaatjes links en rechts per model schoen verschillend is. Ook de afstand tussen de gaatjes boven elkaar is ook bepalend. Zelfs de manier van strikken heeft invloed. Vergelijk maar eens een paar nette van Bommels en en een paar sneakers. Het aantal gaatjes kan gelijk zijn maar de lengte van de veter niet! Om toch een indicatie te geven heb ik een tabel gemaakt. Op Wikipedia leest u meer over de veter.

 Zoals hierboven beschreven is deze tabel is slechts een indicatie van de benodigde lengte. 

 Aantal gaatjes boven elkaar.

 Benodigde lengte in centimeters

 3

50 cm.

 4

65 cm.

 5

75 cm.

 6

90 cm.

 7

120 cm.

 8

150 cm.

 9

180 cm.

10

200 cm.

 

Meet de oude veter na.

De beste manier om de juiste lengte te bepalen is gewoon de oude veter nameten. Ook als is deze niet meer heel, dit geeft toch al een hele goede indicatie.

Wax

Plat

Rond

Leer

Een aantekening met betrekking tot de diktes die aangegeven staan bij de schoenveters:

We hebben zo goed mogelijk geprobeerd de maten aan te geven. Echter geven de maten een indicatie aan en zijn helaas niet exact tot op de millimeter of tiende millimeter. De maat is ook heel verschillend in welke situatie de veters wordt gemeten. Als deze los uit de verpakking komt zal deze breder zijn dan als deze strak is een schoen zit geregen een aangetrokken is. Dit is ook weer niet bij elke soort veters. Platte en de wat dikkere veters hebben vooral die neiging. Dunne wax veters houden de dikte meestal wel vast. We hopen dat u begrijpt dat al deze factoren wisselen en de maten aangegeven een puur indicatie geeft.