Vlakke inlegzolen

Vlakke inlegzolen zijn inlegzolen zonder vorm, gewoon plat, vlak. Er kunnen verschillende reden zijn vlakke zolen te gebruiken. De vlakke zolen worden vaak ter vervanging gebruikt maar Vlakke inlegzolen bijvoorbeeld ter vervanging van een versleten binnenzool of om net even wat zachter te lopen. Ook soms om een schoen die te groot is iets op te vullen.

Bestaande binnenzolen zijn erg hard

Soms zijn de binnenzolen van schoenen wat aan de harde kant, dan kan er met en vlak zacht zooltje zoals de Marla easy of de wel wat dikkere Shoeboys sensastion zachter worden gemaakt.

Oude binnenzolen zijn versleten

Als schoenen veel gedragen worden kan het zijn dat op een gegeven moment de binnenzolen gaan verslijten. Soms vouwen ze dubbel, ontstaan er slijt gaten, ze gaan los zitten. Dit kan op gelost worden door simpelweg een dunne nieuwe inlegzool over de oude heen te leggen. Dit is niet de mooiste oplossing, mooier is om de oude binnenzool te verwijderen en de nieuwe dus i.p.v. de oude te plaatsen. Dit is soms wel wat lastiger omdat de mogelijk heid bestaat dat de oude zool zich niet zo gemakkelijk laat verwijderen. En het is wel belangrijk dat de binnenkant van de schoen onder de binnenzool wel mooi vlak is. Als dit zelf niet lukt dan kunt u beter naar een schoenmakerij gaan en het daar laten repareren. Als het zelf lukt kunt u de nieuwe zool vaak los in de schoen leggen maar ook hier kan dat mooier door deze vast te lijmen. Zolen die hiervoor vaak gebruikt zijn: De dunne Marla lederen zool, in naturel of zwart.

Schoenen net iets te ruim

Het kan een optie zijn als schoenen een klein beetje te ruim zijn dit op te vullen met een inlegzool. Het ligt er helemaal hoe veel te ruim de schoenen zijn maar vaak is een dun lederen zool al voldoende. Is er meer ruimte nodig dan kan ook de Marla easy of tropic worden geprobeerd. Voor kinderschoenen zijn er ook easy kids en op maat knipbare schuimzolen beschikbaar.

Bama gel comfort

Warm

Famaco ultra warm vachtzool

Leder

Marla royal lederen inlegzool naturel

Leder

Marla royal lederen inlegzool zwart

Zacht

ShoeBoys Sensation Dames

Zacht

ShoeBoys Sensation Heren

Bama ultra dunne gel zool

Zomer
Marla Tropic

Marla Tropic

Warm

Famaco polar fleece

Warm

Bama Warm Thermo Thin Fit

Leder
Marla 1/2 inlegzool Leder - royal demi

Marla 1/2 inlegzool Leder - royal demi

Warm
Marla vachtzool garmisch

Marla vachtzool garmisch

Uni
Marla easy zool wit

Marla easy zool wit

Uni
Marla geursmullers

Marla geursmullers

Zomer

Bama Fresh DAMES Inlegzolen (6 paar)

Zomer

Bama Fresh HEREN Inlegzolen (6 paar)

Uni
Marla Easy Zool Kids

Marla Easy Zool Kids

Zacht

Bama soft step Schuimzool Kids

Zacht
Marla 1/2 inlegzool Schuim - monaco demi

Marla 1/2 inlegzool Schuim - monaco demi