Inlegzolen kopen - voetklachten - pijn in de voet

Inlegzolen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn vlakke zolen, handig als de oude binnenzool versleten is, of als de schoen ietsje te groot is. Dan kan een losse inlegzool net genoeg opvullen. Er zijn ook voor gevormde zolen, deze geven steun aan uw voeten bij pijn of voetklachten. Losse steuntjes zijn bijvoorbeeld hiel verhogers voor als u bijvoorbeeld een been lengte verschil hebt. De gel inleg stukjes geven ontlasting van de hiel, erg comfortabel als u bijvoorbeeld hielspoor heeft. Voor koude voeten hebben we verschillende warme zolen voor de winter. 

Voetproblemen - klachten aan de voet

Veel kleine voetklachten kunnen verlicht worden door middel van een inlegzool die steun aan de voet geeft. De meeste schoenen hebben van zichzelf weinig tot geen steun. (de meeste degelijke bergschoenen vaak wel.) Doordat de voet vaak, zeker bij veel / lang staan wat steun kan gebruiken. Dit is op te lossen door een inlegzool met steun te kiezen. Als u kijkt naar de zolen zal u zien dat deze echt vorm hebben. Vaak behoorlijk aan de binnenzijde van de voet, dit om het naar binnen zakken te voorkomen. Ook hebben de meeste een "kuip"vorm aan de achterkant (hiel) dit zorgt er voor dat de voet meer grip krijgt en wordt ondersteunt om recht te blijven staan. Sommige hebben ook onder de voorvoet een steun "bobbel" dit geeft de voorvoet ondersteuning zodat deze minder zal doorzakken. De meeste inlegzolen met steun nemen wel wat ruimt in, in een schoen, dus zit de schoen al strak dan gaat een steunzool niet zo makkelijk werken. Het zou wel weer kunnen als u bijvoorbeeld de oude zool zou kunnen verwijderen. De Sunbed elegance is daar een uitzondering op, deze is wel dun maar daarom heeft de fabrikant de zool wel hard / stevig moeten maken. Let wel op bij voetklachten, wij adviseren altijd een specialist (arts, fysio enz..) te raadplegen over uw probleem.

Losse steuntjes - hielstukken

Om sommige voetproblemen op te lossen bestaan er ook losse steuntjes / hielstukken. Zo zijn er losse hielstukjes die iets verhogen. Ze bestaan in 5 mm 7 mm en 10 mm. Deze worden vaak gebruikt om beenlengte verschillen te corrigeren of om iet meer hak hoogte te creëren. Ook zijn er losse zooltjes voor de voorvoet en midden voet. Bijvoorbeel om de voorvoet wat extra steun of grip te geven. Voor hielspoor problemen hebben we een serie zeer zachte gel hielstukken in het assortiment, deze kunnen de pijn verlichten.

Let wel op met zelf aanpassingen doen aan uw voet. Wij adviseren altijd een specialist (arts, fysio enz.) om advies te vragen.

Koude voeten - winter zolen

Koude voeten in de winter? Daar hebben we heerlijk warme zolen voor. We hebben zolen gemaakt van schapenvacht , gemaakt van wol. Maar ook een wat dunnere variant die een koude reflecterende folie heeft, zo houdt deze de kou buiten. Houdt u er wel rekening mee dat de meeste warme zooltjes wat dikker zijn en dus wat ruimte in de schoen wegnemen.

De binnenzool uit mijn schoen is versleten

Soms lopen schoenen zo lekker dat de binnenzool door begint te slijten. Soms laten dunne (fabrieks) binnenzolen los en vouwen dubbel en dan lopen de schoenen niet lekker meer. Het kan dan een optie zijn om de oude inlegzolen te verwijderen. Soms liggen ze gewoon los in de schoen, soms zitten ze vast gelijmd. Als ze "echt" vast zitten dan kan dat soms lastig zijn. Als de schoen wat ouder zijn kunnen er stukjes zool in de schoen blijven zitten. Als er dan een nieuwe zool overheen word gelegd dat blijf je dat voelen. Daarom is het verstandig om voordat u vervangende zolen besteld dit te bekijken. Het is jammer als u er aan begint om er dan achter te komen dat het niet lukt en dan de zooltjes niet kan gebruiken. Een schoenmaker kan dit probleem van het achter blijven van die stukjes vaak wel voor u verzorgen. Als u een vervangende zool kiest zou u ook voor een variant met wat meer steun kunnen kiezen, zeker als de schoen al wat ouder wordt. Let wel op, de inlegzolen met steun nemen wel wat extra ruimte in.

Mijn schoen is iets te groot

U heeft nieuwe schoenen gekocht maar ze zijn net iets te groot? Een kleinere maat was weer te krap? Dit soort problemen met het niet juist passen van schoenen is vaak op te lossen door een dun extra zooltje in de schoen te leggen. Soms doet een dun leren zooltje al wonderen. Of als het schoenen voor het winter seizoen zijn is een vacht-zool ook mooi opvullend.

Hielspoor

Hielspoor is een pijnlijke en langdurige aandoening aan de hiel van de voet. Vaak komt dit maar aan 1 voet voor. Oorzaken: Het kan komen door overbelasting (soms sporten) of bijvoorbeeld tijdens het lopen op blote voeten. Ook komt het voor dat door door te lopen op slechte / doorgezakte schoenen de hiel beschadigd. Veel staan (beroep) , overgewicht.  Mogelijke oplossingen: Neem rust, gebruik schoenen met steun en demping, gebruik de gel hielstukken met speciale extra zachte middenstukken zodat de pijn verlicht. Loop niet op blote voeten.

Zomer

Bama Fresh DAMES Inlegzolen (6 paar)

Bama Gel Impact

Voorvoet

Bama Ondersteunende gel pads.

Voorvoet

Bama Onzichtbare Antislip Gel-Pads

Hiel anti slip

Bama Onzichtbare Gel-Hielgrips

Bama Onzichtbare Gel-Hielkussens

Hele zolen

Bama Running - UITLOPEND

Comfortabele zolen

Bama sneaker soft comfort - i love my sneakers

Zacht

Bama soft step Schuimzool Kids

Warm

Bama Warm Thermo Thin Fit

Hiel anti slip

Famaco anti-slip

Gel hiel anti slip

Famaco gel hiel grip

Warm

Famaco ultra warm vachtzool

Gel Hielpad vlak

Hiel verhoger

Hakverhoging Dames 5-7-10 mm

Hiel verhoger

Hakverhoging Heren 5-7-10 mm

Leder
Marla 1/2 inlegzool Leder - royal demi

Marla 1/2 inlegzool Leder - royal demi

Zacht
Marla 1/2 inlegzool Schuim - monaco demi

Marla 1/2 inlegzool Schuim - monaco demi

3/4 zool

Marla De Luxe

Uni
Marla Easy Zool Kids

Marla Easy Zool Kids

Uni
Marla easy zool wit

Marla easy zool wit

Geleng steun

MARLA Gelengsteun

Uni
Marla geursmullers

Marla geursmullers

Hiel verhoger - hard

Marla Hielbed

Hiel verhoger - zacht

Marla Hielkussen Tallanette

Hielspoor

Marla Hielspoor

Hiel anti slip
Marla marfix antislip

Marla marfix antislip

Hiel anti slip

Marla marfix antislip bruin

Hiel anti slip

Marla marfix antislip zwart

Voorvoet

Marla Marlette

3/4 zool

MARLA Ortholux

Leder

Marla royal lederen inlegzool naturel

Leder

Marla royal lederen inlegzool zwart

Hele zolen

Marla royal support

Zomer
Marla Tropic

Marla Tropic

Warm
Marla vachtzool garmisch

Marla vachtzool garmisch

Voorvoet

Marla Voorvoetsteun / Pelotte

Hele zolen

MYSOLE Anatomical

MySole Heelcup

MySole Heelcushion

Comfortabele zolen

MYSOLE Multisorb

Hele zolen

MYSOLE Running

Hele zolen

MYSOLE Sneaker Plus

Hiel anti slip

Pedag sling smalle antislip

Tong pad

Pedag Tongpads

Hiel anti slip

Saphir Antislip Groot / Hoog

Geleng steun

Saphir Geleng Steun

Gel zool

Shoeboys GEL Motion

Shoeboys GEL Motion Heel

Zacht

ShoeBoys Sensation Dames

Zacht

ShoeBoys Sensation Heren

Gel zool

Shoeboys Sneaker gel

Sofy-Plant 611 Hielkussen

Sofy-Plant 612 Hielkussen

Sofy-Plant 617 Hielkussen

Hele zolen

Sunbed Comfort

Hele zolen dun

Sunbed Elegance

Comfortabele zolen

Sunbed Six

Hele zolen

Sunbed Sport

Tong pad - vilt

Tongpads hard - vilt

Tong pad

Tongpads zacht

Warm

Famaco polar fleece