Hielspoor kussens

Hielspoor is een erg vervelende en kan langdurig zijn. Er zijn verschillende hiel kussens die de pijn kunnen verzachten.

Oorzaken hielspoor?

Vaak weten mensen niet hoe ze aan hielspoor zijn gekomen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Zo kan er sprake zijn van overbelasting door bijvoorbeeld veel staan of te veel sporten. Ook komt het soms voor dat de schoenen waar op gelopen wordt doorgezakt zijn in de hiel. Hierdoor komen er geen gelijkmatige druk op de hiel.

Hoe weet ik dat ik hielspoor kan hebben?

Laat  het constateren dor een arts. Maar dit zijn een paar symptomen: Vaak is er pijn aan een voet, onder de hiel / hak. Als er met een vinder aan de onderkant van de pijnlijke hak wordt gedrukt zal er vaak 1 plek zijn waar de pijn eigenlijk zit.

Eventuele oplossing?

Ja neem rust en tijd voor de genezing. Controleer al uw schoenen op de staat van de hak (als er een kuil is de hak zit draag die schoenen nooit meer!) Loop niet op blote voeten op harde vloeren en pas om met bijvoorbeeld drempels. Gebruik de speciale gel hielkussen om de pijn te verzachten. Bij het gebruik van hielspoor gel hielkussen altijd de beide kussens gebruiken! Dit i.v.m. met het anders ontstane hoogte verschil links en rechts! Als het beter gaat hou dan vol, de genezing kan nog niet volledig zijn en bij iets te veel belasting weer terug komen. Bezoek en specialist.

Sofy-Plant 611 Hielkussen

Sofy-Plant 612 Hielkussen

Sofy-Plant 617 Hielkussen

MySole Heelcup

MySole Heelcushion

Gel Hielpad vlak

Hielspoor

Marla Hielspoor