Beschermende spray's - anti rain spray

Hoe bescherm ik mijn schoenen tegen vuil en water? Als u uw glad leren, suède, stoffen schoenen wil beschermen hoe doe ik dat dan? Allereerst is het belangrijk te weten van welk materiaal de schoenen gemaakt zijn. Schoenen gemaakt van echt leer en of echt suède zijn probleemloos in te spuiten. Als de schoenen van kunststof zijn dan heeft het beschermen eigenlijk niet heel veel meerwaarde, kunststof is immers al waterdicht.. Als de schoenen uit combinaties van leer of kunststof weefsels is gemaakt dan zijn er speciale combi sprays die hier voor geschikt zijn. Lak-leer kan absoluut niet behandeld worden met beschermende sprays dit wordt onherstelbaar beschadigd.

Het beschermen van uw schoenen kunt u dat als het volgt doen: Gebruikt de sprays enkel op schone  schoenen, dus maak de schoenen eerst schoon. Als het nodig is kunt u glad lederen schoenen poetsen zoals u normaal ook zou doen. Voor suède geld het zelfde, eerst schoonmaken, met suède borstel of suède gom, en eventueel op kleur brengen met een renoverende spray of depper. Als dit allemaal gedaan ik kunt u de beschermende spray aanbrengen. Volg hier voor de aanwijzingen van de fabrikant op de verpakkingen. Meestal betekend dit, schoonmaken, sprayen op ongeveer 30 cm afstand, laten drogen. Gebruik spuitbussen altijd buiten!

Niet gebruiken op lak leder.

Dit geld voor alle beschermende sprays!

Nanex eco protect 185 ml.

Top product

Nanex beschermende coating tegen water & vuil 300ml

Zonder drijfgas

Saphir MEDAILLE D'OR protector 200 ml

Saphir MEDAILLE DOR Super Invulner 300 ml.

Pompverstuiver

Shoeboys Heritrage water proofer 200 ml

Nanex beschermende coating tegen water & vuil 150 ml

Collonil CARBON PRO 300 ml

Collonil waterstop spray 400ml

Collonil CARBON WAX 300 ml

Saphir Nano Invulner Protector 250 ml

ShoeBoy's Nano Protect 400 ml

Bama Power Protector 400 ml

Collonil 1909 supreme protect spray 200 ml

Pompverstuiver

Collonil CARBON PURE 100ml.

Collonil waterstop spray 200 ml

Woly Protector 3x3 300 ml UITLOPEND

Marla Multi Protector 250 ml

ShoeBoy's Combi Care 200 ml

Collonil Wax Leather 200 ml

Collonil Vario Spray 200 ml

SL Rainstop 400 ml

Shoeboys sneaker protector

Collonil CARBON PRO 125ml.

Met kwast

ShoeBoy's Water Protect Spezial 50ml.

Welke beschermende spray moet ik dan kiezen?

Dat is best persoonlijk, we hebben veel verschillende sprays, dit omdat iemand soms een voorkeur heeft voor een bepaald merk. Of u gebruikt onderhoud producten voor de verzorging van de schoenen van bijvoorbeeld Saphir, dan is het wel zo mooi om dat ook een beschermende spray van Saphir als laatste te gebruiken. Zelf zijn we sinds het op de markt komen van de Nanex spray onder de indruk van de tijd dat de spray werkend blijft van dit merk. De prijs is wel hoog maar het hoeft ook minder vaak te worden gebruikt. De voordeligste SL rainstop verkopen we al heel lang als basis spray en is gewoon goed.